ágyi poloska irtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

CSÓTÁNYIRTÁS HÁZILAG! KIPRÓBÁLTUK A HÁZI PRAKTIKÁKAT!

3.rész

2020. október 01. - Videókártya olcsón

Csótányirtás házilagos csapdával:

Ezzel értük el a legjobb eredményeket. Bár voltaképpen a csótánycsapda csak monitorozásra alkalmas, a fenti módszerek közül még mindig ez volt az, ami a legtöbb csótányt tudta ártalmatlanná tenni. Két különböző csótánycsapdát készítettünk. Aminek elkészítése elolvasható: csótánycsapda I., csótánycsapda II.

 

Először az I. csótánycsapdát próbáltuk ki, amibe volt, hogy egyszerre 6 db nagy, és 2 db kis német csótány is beleragadt. Ám a rendkívül vékony lábuknak, és a ragasztószalag gyengesége végett, ebből a csapdából a nagyobbak képesek voltak kiszenvedni magukat, így végül 4 db maradt (2 nagy 2db kicsi), és pusztult el a csapdában. Az érdekessége, hogy vele teljesen azonos, de gyári csótánycsapdából is képes volt a csótány kijönni.

 

Bár a házi csapdánk egész jól vizsgázott, készítettünk egy II. verziót is. Itt már abból indultunk ki, hogy a csótányok lába rendkívül vékony, így csak kis felületen tapadnak a csapdára, amit fel tudnak tépni, mert ugyebár a hasuk nem ér le.

 

A II. csótánycsapdának már azt volt a lényege, hogy búvóhelyként szolgáljon, és az előzővel ellentétbe itt nem a lábuk, hanem a hátuk ragad a csapdába. ÍEz a fajta csapda lényegesen jobban vizsgázott. 7 db csótány is beleragadt, amiből képtelenek voltak kijönni, hiszen a hátuk nagy felületen ragadt a szalagba. Először volt, hogy csak átkúsztak alatta, de mivel a közepén csalétek volt, amire ha ráharaptak, vagy csak egy kicsit jobban felálltak, máris beleragadtak a hátukkal, és minél jobban kapálóztak, végül annál jobban, nagyobb részben ragadt a hátuk a két oldalas ragasztóba.

 

Ennek a csapdának egyedül az a hátránya, hogy a csótányok magasságához kell igazítani. Készítettünk egy sablont, ami a közepes, és nagyobb méretű német csótányokra van szabva. A kicsikre pedig ott van a korábbi háromszög csapda.

 

Az összes módszer közül végül a házilagos csapdák vizsgáztak a legjobban, összesen ugyanis 11 db csótányt ártalmatlanított, szemben a többivel, amik zéró eredménnyel vizsgáztak.

 

Amiket még kipróbáltunk:

Cédrus olaj: Becseppentettünk 1-2 csepp cédrusolajat, amiket hatására az adott sarkát az akváriumnak 1 napra teljesen elkerülték. Utána azonban már ez sem jelentett nekik gondot. A cédrus olajnak ugyanakkor annyira erős szaga van, hogy ezzel egy 1 méteres ajtónyílást lekezelve, minket is kiűzhet a házból.

Mandulaolaj: Sem távol tartásra, sem irtásra nem volt alkalmas.

Kávé: Bár csak instant volt nálunk, semmi hatása nem volt.

 

ÖSSZEGZÉS:

A házilagos csótányirtás rendkívül körülményes. Nehéz fogást találni rajtuk. A távol tartásukra, riasztásukra ajánlott háztartási szerek, élelmiszerek nemcsak nem riasztják őket, sokszor az alkalmazhatóságuk is erősen megkérdőjelezhető. A lakásban található csótányok “irtására” házilagosan még mindig a legjobb a csapda. Ha rendszeresen vannak a csapdába, akkor viszont tanácsos azonnal csótányirtást rendelni. A csapdázás annál eredményesebb minél több természetes búvóhelyükre ki van téve, és a lehető legtöbb egyéb élelemforrásuk ki van iktatva.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyipoloskairtasbp.blog.hu/api/trackback/id/tr7816223334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

utólagos falszigetelés székesfehérvár verblender, ziegel riemchen alte ziegel keresőmarketing ügynökség rovarirtás fogorvos keresőmarketing budapest