ágyi poloska irtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

CSÓTÁNYIRTÁS HÁZILAG! KIPRÓBÁLTUK A HÁZI PRAKTIKÁKAT!

2.rész

2020. október 01. - Videókártya olcsón

Távol tartás uborkával:

A recept alapvetően abból áll, hogy a “betörési” pontokra uborkakarikákat kell helyezni. Bár már a kivitelezés is okozhat gubancokat, hiszen a csótány esetében mit nevezhetünk bejutási pontnak? Ideális esetben ajtókat, és ablakokat. Rosszabb esetben a panellakásnál, már a csőáttöréseket, konnektorokat, és a wc mögötti strangokat is körbe kellene venni uborkával. Gyakorlatilag kivitelezhetetlennek tűnik.

 

De leteszteltük!

 

Az eredmények egész vegyesek. Sajnos semmiképpen nem tudjuk azt mondani rá, hogy működik, hiszen a csótányaink nem egy alkalommal mentek át az általunk uborkával kirakott sávon.  először még ettek is belőle. Néha azért láttuk visszafordulni. Az akváriumot uborkakarikákkal választottuk ketté, és 5-10 percenként figyeltük, hogy a csótányunk melyik oldalon tartózkodik épp.  Bizony sokszor láttuk térfelet cserélni.

 

De nem pusztultak el a fogyasztásuktól sem. Napokra összezártuk a csótányokat 2 kövér szelet uborkával, de vígan életek a 3.-4. nap után is.

 

Az uborkás távol tartás/irtás így hát nem működik. Nemcsak nagyon nehezen kivitelezhető, de szinte biztos, hogy ha a csótány át akar jönni a túloldalára, akkor át is fog menni. Ami ez ellen a módszer ellen szól, hogy az uborkakarikák 2-3 nap alatt teljesen kiszáradnak, és erősen veszítenek illatukból.

 

Csótányirtás bórsavval:

Kipróbáltuk a bórsavval történő házilagos csótányirtást. Budapesten csak a körúti vegyszerboltban sikerült hozzájutnunk. Gyógyszertárakban, mivel alapanyagnak számít, nem szolgáltak ki. A fehér por alapú borsavat több alkalommal szórtuk ki a kísérleti laborunkba a csótányoknak. A bórsavval történő házilagos csótányirtás sajnos szintén kudarcba fulladt. A 6 terráriumban lévő csótányból egyetlen példány sem pusztult el, még jó pár napot követően sem. A csótányok több alkalommal is érintkeztek a bórsavval, jó párnak pedig a hátát is igyekeztük  beszórni vele.

 

Utóbbi alapvetően nehéz küldetésnek bizonyult, mert a bórsav kemény, nagy szemcséjű por (kb. mint a só), ami szinte alig tapadt a testükre, a bórsavmezőn végigsétált csótányok lábára szintén alig tapadt rá a porból.

 

Bár az interneten láttunk felvételt, amin egy bórsavval összezárt csótány elpusztult, sajnos az, hogy egy befőttes üvegbe beleszórtak több maréknyi bórsavat nem nevezhető olyan módszernek, ami házilag is kivitelezhető lenne. Ez esetben ugyanis a lakásnak bórsavban kellene úsznia.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyipoloskairtasbp.blog.hu/api/trackback/id/tr4916223330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

utólagos falszigetelés székesfehérvár verblender, ziegel riemchen alte ziegel keresőmarketing ügynökség rovarirtás fogorvos keresőmarketing budapest