ágyi poloska irtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

5 teljesen felesleges házi praktika ágyi poloska ellen

2021. július 05. - Videókártya olcsón

5 teljesen felesleges házi praktika ágyi poloska ellen


Ismerd meg az ellenségedet: az ágyi poloska

Ahhoz képest, hogy egy aprócska rovar, az ágyi poloska különösebb, mint gondoljuk. Extrém ügyesen elrejtőzik előled nappal, ha kell egy teljes éven át képes koplalni, és - ahogy írtuk - éjjel úgy fog megcsípni, hogy előtte érzésteleníti a helyet, ahova szúrni fog, hogy ne kelj rá fel. Az ágyi poloska pontosan tudja, hogy mikor feküdtél le az ágyadba, és azt is, hova kell mennie lakmározni belőled, hiszen a CO kibocsátásodat figyeli. Persze, hogy meg akarsz tőle szabadulni, és egyértelmű, hogy először a házi praktikákat veted be. Összegyűjtöttük a leggyakoribb – nem működő – házi praktikákat. (Lesz közte humoros is)

1: Egy biztosan működő házi praktika ágyi poloska ellen

Kezdjük az egyetlen működő házi praktikával, de garantáltan nem fogod megtenni: költözz el a lakásodból egy évre. Egy év alatt még a legkitartóbb ágyi poloskák is éhen fognak halni (fél évet simán kibírnak koplalással), szóval, ha lezárod a lakásodat, és egy évig nem teszed be többet a lábadat oda (és senki más sem) akkor majdnem biztos, hogy az első éjszakán nem csíp majd meg ágyi poloska. Könnyen bebukhatod az egész projektet akkor, ha az ágyi poloskák elunják magukat és elmennek a szomszédba enni.

2: Rovarirtószerek

Persze, hogy ez a megoldás: a rovarirtószerek. Csak nem az ágyi poloska ellen. Egyrészt azért, mert nem kapsz minden sarki boltban ágyi poloska irtó szert, másrészt, ha le is fújod őket, és látod megdögleni, akkor sincs sok okod az örömre, mert 100%, hogy nem ölted meg mindet (nem tudod egyenként lefújni). Azok, akik elbújtak éjjel előjönnek, és szépen kezdődik minden előröl.

3: Hypo

Valamiért elterjedt, hogy az ágyi poloska ellen jó a hypo (olyan sok minden ellen jó, miért pont az ágyi poloskát ne ölné meg, igaz?), szóval van egy olyan házi praktika, ami szerint nincs más dolgod, mint leönteni vele. És ez működik is. Ha megtalálsz egy ágyi poloskát, és mondjuk ráöntesz egy pohár hypot, akkor a poloska meg fog dögleni. Igaz, valószínű, hogy egyszerűen csak megfulladt. Egy tehát megvan, de mi legyen a többivel? Éppen ezért nem fog működni a hypo, hiszen nem önthetsz nyakon minden poloskát.

4: Szuper takarítás

A szuper takarítás azt jelenti, hogy amikor észreveszed az első ágyi poloska csípést, akkor előveszed a nagy teljesítményű porszívódat és a lehető legalaposabban kiporszívózol, bízva abban, hogy összeporszívózod a poloskákat. Aztán az egész ágyneműdet kimosod 90 fokos vízben, és (biztos, ami biztos) átmész rajta a gőzölős vasalóval is. Ez mind szuper, az egyetlen gond az, hogy ha egy, azaz egyetlen pete maradt (mondjuk az ágyad mellett) akkor az ki fog kelni, és hiába tettél meg mindent, minden elkezdődik újra.

5: Poloskacsapdák

Léteznek poloskacsapdák, sőt te is kiötölhetsz mondjuk olyan módszert, hogy körberagasztod az ágyadat kétoldali ragasztóval, és amikor jön a poloska, akkor beleragad, vagy a csapda majd elkapja. De soha nem szabad elfelejtened azt, hogy ágyi poloskát csapdával elkapni olyan, mint a szúnyogokat. Lesz amelyiket le tudod ütni, lesz amelyik beleszáll a szúnyogcsapdába, lesz amelyik magától elmegy, de alapvetően nem fogod tudni kiirtani mindet.

Mi akkor a megoldás?

Ahelyett, hogy egy vagyont költesz el nem működő módszerekre, vagy kipróbálsz ezer házi praktikát, barátkozz meg a gondolattal, hogy egyetlen megoldás van az ágyi poloskák ellen, ez pedig az irtásuk, amit szakember, csapat végez el.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyipoloskairtasbp.blog.hu/api/trackback/id/tr9016613456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

utólagos falszigetelés székesfehérvár verblender, ziegel riemchen alte ziegel keresőmarketing ügynökség rovarirtás fogorvos keresőmarketing budapest