ágyi poloska irtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

gyakran elhangzó kérdések poloskák irtásáról. Poloskacsípés. Poloskairtás folyamata

2020. október 07. - Videókártya olcsón

Sosem találkoztam ágyas poloskával. Honnan jöhetett ide?
Az ágyi poloska legtöbbször passzív módon, bútorokkal terjed. Általában ággyal, antikváriumi könyvekkel kerül be, de terjedhet hagyatéki festményekkel, régiségekkel is. Gyakori továbbá, hogy külföldi utazáskor hotelszobából hozza haza az ember. Az ágyi poloska aktív módon történő terjedése társasházban és panelban jöhet szóba, a csőáttörések vonalában. Ha a poloska ártalma bizonyossá válik, haladéktalanul vegye igénybe szakképzett rovarirtók segítséget. A poloskairtás nem gyerekjáték, szabadforgalmú szerekkel szinte lehetetlen az eredményes poloskairtás.

Ha kidobom az ágyat, biztosan megszabadulok az ágyi poloska csípésektől és nyugadtan aludhatok utána?
Nem. Az ágyi poloska elsődleges búvóhelye valóban az ágy rejtett zugai, de megtalálhatóak a fal repedéseiben, az ágyhoz közeli bútorok illesztéseiben, képkeretekben, lambéria és szegőlécek mögött is, megbújhat a parketta réseiben, konnektorok mögött. A poloskairtásnak minden helyre ki kell terjedni, ahol poloskák rejtőzködnek. Csak az ágy kezelése biztosan nem elég. Ha nem szakértelemmel, kellő alapossággal történik a rovarirtás, nem fog megszabadulni a poloskáktól.

Ágyi poloska irtásakor a teljes lakást végig lefújják?
Nem. Ez a vérszívó rovar nem kedveli a párás, vizes helységeket, ezért a fürdőszobában és konyhában poloskairtás nem indokolt. A hálószobákban azonban nagyon alapos és körültekintő munka szükséges. Egyetlen potenciális búvóhely sem maradhat ki. A szegőlécek mögött, polcok alatt, falvédő mögött mindenhol ágyi poloska rejtőzhet. Gyakran halljuk megrendelőinktől: " Az előző poloskairtók tíz perc alatt végeztek, az ágyat sem nyitották fel, aztán még négyszer jöttek és fújtak, de egyre több a poloska."  Fontos tudni, hogy a szakszerű poloskairtás ideje minimum egy óra, zsúfolt lakás esetén akár három óra is. A tízperces poloskairtás biztos hogy nem kellő alapossággal történik, márpedig ennél a rejtőzködő életmódú vérszívónál a teljes kiirtás a cél, ezt pedig alapos -időnként pepecsnek és túlbiztosítottnak tűnő- rovarirtás biztosítja. 

Milyen előkészület szükséges az ágyi poloska irtásakor?
Előzetesen általában semmi, a poloskairtás során azonban okozunk némi kellemetlenséget az ágy és bútorok mozgatása miatt.

A poloskairtást gázosítással szeretném rendelni, én már fujkáltam őket rovarirtóval de egyre több a poloska.
Gázosítással történő poloskaírtásra lakóházban nincs lehetőség. A poloskairtás fő és alapművelete a tartós hatású felületi permetezés. Ennek alapossága és szakszerűsége  határozza meg főleg a poloskairtás sikerét. Azonban, ha a körülmények megkövetelik (zsúfoltság, erős fertőzöttség) a poloskairtás során alkalmazott felületi permetezést speciális technológiák egészítik ki, az azonnali rovarmentes állapot elérése érdekében. Ilyen technológia lehet a hidegködös légtértelítéses kiűzés és füstképzés, melyeket a köznyelv előszeretettel hív gázosításnak.

Ezek az ágy poloskák mindent túlélnek?
Egy csótányirtó ismerősöm szerint nem is lehet kiirtani őket.

Ez természetesen nem igaz. A kontár poloskairtók terjesztik ezt, ezzel magyarázzák sikertelenségük bizonyítványát. De tény, az ágyi poloska szervezete bizonyos fokig alkalmazkodott a széles körben alkalmazott irtószerekhez. Általában azonban hanyag és szakszerűtlen "poloskairtás" áll a feltételezett rezisztencia és magyarázkodás mögött. A poloskairtó szakemberek dolgát általában az apró, túlzsúfolt hálószobák nehezítik, sokkal gyakrabban, mint a rovarirtószerre rezisztens ágyi poloskák.

Háziállatokból is szív vért az ágyipoloska?
Az ágyi poloska az emberekre specializálódott, kizárólag tartós éhezés esetén szívhat vért háziállatokból.

Asztmás vagyok, állítólag ez a poloskairtó nagyon büdös.
Valóban van egy enyhe szaga a rovarirtás során felhaszált szereknek, de csak munkavégzés közben. A felületeken történő száradást követően teljesen szagtalan, veszélytelen. Azonban az érzékeny egyének légútjait a poloska irtása közben légtérbe jutó oldószer szaga izgathatja, ezért asztmásoknak a lakást javasolt 1 órára elhagyni.

Van egy kisfiam, továbbá egy  kutyám és egy cicám.
Nem veszélyes az írtás során használt méreg?

Szakszerű munkavégzés esetén a felületkezelő irtószereink melegvérű szervezetekre nem ártalmasak, minden poloskairtó szerünk OTH engéllyel rendelkezik.

Lefújták az ágyat azzal a folyékony poloskairtóval, mikor takaríthatom ki vizes porszívóval?
Nem szabad letakarítani, főleg nem vizes-nedves anyaggal, ugyanis ekkor az irtószer aktív hatása elvész. A poloskairtás felületkezelő szerei folt nélkül száradnak, néhány hét múlva lebomlanak.Az ágyi poloska ellen kezelt részekről ha eltávolítja, az irtás sikerét veszélyezteti. 

Igaz-e, hogy hosszú órákra, esetleg napokra el kell hagyni a poloskairtós lakást ha befújják?
Néhány órára elhagyni a lakást különleges esetekben lehet szükség. Például füstképzéssel vagy hidegköddel történő poloskairtás esetén, illetve az apró, egy légterű lakásoknál. Mivel a poloskairtás csak a hálószobákra korlátozódik, ezért a lakás többi helysiégét általában nem kell elhagyni.

o

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyipoloskairtasbp.blog.hu/api/trackback/id/tr8816230730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

utólagos falszigetelés székesfehérvár verblender, ziegel riemchen alte ziegel keresőmarketing ügynökség rovarirtás fogorvos keresőmarketing budapest