ágyi poloska irtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

Amit az ágyi poloskairtásról tudni érdemes

3.rész

2020. október 01. - Videókártya olcsón

Mire jó az ágyi poloskacsapda?

 

Az ágyi poloskacsapdák alapvetően monitorozásra, azaz egy adott terület fertőzöttségének felderítésére és folyamatos megfigyelésére lettek kifejlesztve szakemberek számára.

 

Három különféle esetben indokolt az alkalmazásuk:

 

egyrészt bizonyos helyeken (pl. szállodákban, szállókon) folyamatos monitorozásra, azaz a fertőzés korai felismerésére, az új fertőzések gyors észlelésére;

másrészt a fertőzés igazolására csípések vagy egyéb jelek észlelése esetén;

harmadrészt a kezelés sikerének ellenőrzésére.

Az ágyi poloskacsapdák bizonyos esetekben enyhe fertőzések megszüntetésére is alkalmasak lehetnek.

 

Ágyi poloskairtás gázosítással?

 

Gázosítószereket a hazai jogszabályoknak megfelelően általában a mezőgazdaságban és az iparban használnak például különféle termények, raktárhelyiségek kezelésére.

 

Ágyi poloskairtásra 1964-ig jellemzően az úgynevezett ciángázosítást alkalmazták, ezt követően tértek át a DDVP használatára, ami így 1984-ig az egyik leghatékonyabb eljárásnak bizonyult az ágyi poloskák irtásában.

 

Jelenleg a közegészségügyi szakma nem rendelkezik engedélyezett gázosítószerrel az ágyi poloskák ellen. Ennek megfelelően a hazai szakemberek nem végezhetnek ágyi poloskairtást gázosítással.

 

Léteznek azonban egyéb légtérkezeléses eljárások (ködképzés, füstképzés) amelyek a hétköznapi nyelvhasználatban gyakran gázosításként jelennek meg. Ezek ugyan remek kiegészítő eljárások az ágyi poloskairtás gyakorlatában, de önmagában jellemzően nem elegendőek az ágyi poloskafertőzés teljes felszámolására.

 

Mikor érdemes légtérkezelést alkalmazni az ágyi poloskairtáshoz?

 

 

Ködképzésre vagy füstképzésre jellemzően olyan esetekben lehet szükség, amikor a felületek nehezen férhetőek hozzá és emiatt hatékony kezelésük nem oldható meg kizárólag permetezéssel. Ennek megfelelően indokolttá válhat egy kiegészítő ködképzés a zsúfolt lakásokban vagy amikor a helyiségek szűkössége miatt a kezelendő bútorok (pl. az ágykeret) nehezen vagy egyáltalán nem mozgathatóak.

 

A légtérkezelő eljárások alkalmazásának illetve alkalmazhatóságának eldöntése minden esetben a helyszínre kiérkező szakember kompetenciája, így ágyi poloskairtás szolgáltatásunk megrendelése esetén kérdezze munkatársainkat. Amennyiben ön szeretne a kiérkező szakembertől kiegészítő kezelésként ködképzést kérni, ezt a megrendelésnél előre szükséges jeleznie. Alap esetben ugyanis az ágyi poloskairtást szakembereink a járványügyi központ módszertani útmutatójában foglaltaknak megfelelően permetezéssel végzik és kiegészítő eljárásokat csak szükség esetén alkalmaznak, kizárólag olyan esetben, amikor azt a helyszín adottságai lehetővé teszik. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ködképzéssel végzett ágyi poloskairtás szogáltatásunk esetén hosszabb várakozási idővel kell számolnia. Ennek pontos ideje a felhasznált irtószertől függ, de ködképzés esetén a kezelést követő várakozási idő jellemzően 4-6 óra.

 

Mit kell tennie, ha az ágyi poloskairtás után továbbra is csípéseket tapasztal?

 

A legfontosabb, hogy a tüneteit mutassa meg egy szakorvosnak és ha beigazolódott, hogy ezek hátterében rovarcsípés áll, mindenképpen kérje szakembereink segítségét! Készséggel állunk rendelkezésére ingyenes szaktanácsadással is!

 

Amennyiben felmerült Önben vagy az orvosában az ágyi poloskafertőzés gyanúja és igényt tart rá, szakembereink egy előre egyeztetett időpontban megvizsgálják a kérdéses helyszínt és elvégzik az érintett terület átvizsgálását. Ha nem találtak ágyi poloskára utaló egyértelmű bizonyítékot, lehetőség van úgynevezett monitoring rendszer kiépítésére is, ami az ágyi poloska jelenlétének meghatározására alkalmas módszer. Ha beigazolódik az ágyi poloska fertőzés, javaslatot teszünk a lehetséges kezelési módokra, illetve amennyiben igényli, hogy szakembereink végezzék el a szükséges ágyi poloskairtást, megállapítjuk a vállalható garancia mértékét.

 

Az irtószeres kezelés elvégzésére akár a helyszíni szemlét követően azonnal is lehetőség van, de egy újabb egyeztetett időpontban szintén sor kerülhet rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyipoloskairtasbp.blog.hu/api/trackback/id/tr4216223322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

utólagos falszigetelés székesfehérvár verblender, ziegel riemchen alte ziegel keresőmarketing ügynökség rovarirtás fogorvos keresőmarketing budapest