ágyi poloska irtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

Amit az ágyi poloskairtásról tudni érdemes

2.rész

2020. október 01. - Videókártya olcsón

Mennyire veszélyesek az ágyi poloska ellen használt irtószerek?

 

Szakembereink kizárólag az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) által engedélyezett professzionális készítményeket használnak, amelyek megvásárlása és felhasználása szakképzettséghez kötött. Ez nem véletlen, hiszen például az ágyi poloskairtáshoz felhasznált irtószereink kivétel nélkül koncentrátumok, amelyek ebben a formában veszélyt jelenthetnek az emberre is (lásd. a képen) és emiatt felhasználásuk szakmai hozzáértést és körültekintést igényel. A megfelelő higítást követően, a felhasznált koncentrációban, a megadott előírások betartása mellett azonban ezek a készítmények sem jelentenek veszélyt sem önre, sem melegvérű házi kedvenceire (pl. kutyára, papagájra). Az előkészületek és a kezelés ideje alatt azonban a szakemberen kívül más nem tartózkodhat a kezelendő területen!

 

Óvakodjon a megbízhatatlan szélhámosoktól! Ezek a kóklerek hozzá nem értésükkel nem csak anyagi kárt okozhatnak önnek, de sok esetben illegális vegyszereikkel komolyan veszélyeztethetik az ön és az önnel egy háztartásban élők egészségét is!

 

Mit kell tennie, ha szakembert hívott segítségül?

 

 

Az előkészületek a legtöbbször döntő fontosságúak a kezelés megkönnyítése és hatékonyságának növelése szempontjából. A felkészülés mértéke a fertőzés súlyosságától függ, de mindenképpen szükséges az ágyneműk és a ruhák óvatos összeszedése és előkészítése tisztítás céljából.

 

A tisztítás során lehetőség szerint 60 °C-os mosóprogramot használjon, mert alacsonyabb hőmérsékleten nem minden alak és állat pusztul el (például 40 °C-on a rovarpeték nem inaktiválhatók).

Különösképpen ajánlott a mosáshoz használt víz hőmérsékletének ellenőrzése olyan mosógépek esetében, amelyek nem maguk melegítik a vizet, hanem boilerből veszik azt, mert számos boiler nem melegíti fel a szükséges hőmérsékletig a vizet.

 

Mindenképpen fontos az ágyneműtartó kiürítése! Bizonyos esetekben (pl. nagymértékű fertőzöttség esetén) szükség lehet még a könyvek eltávolítására a polcokról, a fiókok kiürítésére, a bútorok felfordítására, illetve az alsó szövet megbontására. Ezek elvégzése mindenképpen növeli az irtás sikerességét!

 

 

Mikor lehet ismét használatba venni a lakást az irtást követően?

 

 

A permetezést a szakemberek védőöltözetben és légzésvédőben végzik, hiszen az eljárás során képződik valamennyi aeroszol (ködpermet) is, ami nagysága miatt viszonylag hamar leülepszik a felületekre, közvetlenül belélegezve viszont egészségkárosító hatású. A kezelt felületekre kijuttatott vizes munkaoldat megszáradásáig a kezelt helyiség(ek)ben kizárólag a szakemberek tartózkodhatnak.

 

A kezelt területet akkor lehet ismét használatba venni, amikor a felületek felszáradtak és a helyiségek kiszellőztek (amihez minimum fél óra szükséges). A munkavégzést követő alapos kereszthuzatos szellőztetéssel a folyamat felgyorsítható és a várakozási idő (ami jellemzően 2 óra) ennek megfelelően csökkenthető.

 

Ködképzés és füstképzés alkalmazásakor viszont az ajtóknak és az ablakoknak több (jellemzően 4-6) óráig zárva kell maradniuk és illetéktelen személyek ezen idő alatt nem tartózkodhatnak a kezelt helyiségben! Ennek ideje a felhasználandó irtószer engedélyokiratában van rögzítve, amiről a szakembernek minden esetben tájékoztatnia kell az érintetteket.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyipoloskairtasbp.blog.hu/api/trackback/id/tr5316223318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

utólagos falszigetelés székesfehérvár verblender, ziegel riemchen alte ziegel keresőmarketing ügynökség rovarirtás fogorvos keresőmarketing budapest