ágyi poloska irtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

Amit az ágyi poloskairtásról tudni érdemes

2020. október 01. - Videókártya olcsón

Az ágyi poloska megjelenése az otthonunkban egy olyan “természeti csapás”, amit ön talán még soha nem élt át korábban, így kérdések merülhetnek fel önben és nyilván gyors segítséget keres a probléma megoldásához. Esetleg volt már dolga ágyi poloskával, de az önnél elvégzett ágyi poloskairtás nem a várt eredményt hozta? Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére. Hívjon minket bizalommal!

 

Amennyiben szeretne többet tudni az ágyi poloskairtással kapcsolatban, engedje meg, hogy a figyelmébe ajánljuk az alábbiakban közzétett rövidke ismertetőnket. Azokra a leggyakrabban feltett kérdésekre igyekszünk válaszokkal szolgálni, amelyeket az elmúlt évek folyamán szakembereinknek tettek fel az érdeklődök. Ha önnek olyan kérdése van, amire nem kapott választ az oldalon, írjon nekünk üzenetet és mi 24 órán belül válaszolunk a kérdésére.

 

Milyen módszerekkel irtják a szakemberek az ágyi poloskát?

 

Az egészségügyi kártevőirtás szakmai irányítását a járványügyi központ (régebbi nevén: Országos Epidemiológiai központ, röviden: OEK) végzi. Ez a szakmai szervezet időszakosan kiad egy tájékoztatót, ami egyfajta szakmai protokoll (útmutató) a kártevőirtást végző szakemberek és szakvállalatok számára. Ebben a tájékoztatóban az ágyi poloska irtásának elsődleges módszereként a permetezés van megadva.

 

Ennek megfelelően a szakemberek az általuk összeállított munkaoldatot egy permetezőgép segítségével juttatják ki a felületekre, jellemzően igen finom porlasztással. Permetezéssel lehet célzottan, a lehető leghatékonyabban kezelni az ágyi poloskák jellemző tartózkodási helyeit és vonulási útjait, ami elengedhetetlen feltétele az eredményes ágyi poloskairtásnak.

 

Indokolt esetben (pl. túlzsúfolt lakásokban) kiegészítésként úgynevezett légtérkezeléses eljárásokat is alkalmazhatnak, ami füstképzés vagy ködképzés lehet (és semmiképpen sem gázosítás). Ezáltal a rovarok biztosabb érintkezését segíthetik elő a felületekre kijuttatott irtószerrel. Ezek a kiegészítő eljárások azonban önmagukban nem jelentenek biztos és végleges megoldást az ágyi poloskaproblémára.

 

Miért van szükség gyakran kétszeri kezelésre?

 

A jelenleg rendelkezésre álló (engedélyezett) rovarirtó készítmények alkalmatlanok az ágyi poloska petéinek maradéktalan elpusztítására. Az ágyi poloska petéiből (lásd a mellékelt képen) 7-28 napon belül kelnek ki a kicsi poloskák és az idősebb példányokhoz hasonlóan vérre van szükségük az életben maradáshoz és a fejlődéshez. Az ismétlő kezelés során ezeket a petéből kikelő példányokat is el lehet pusztítani.

 

Az ismétlő irtásra ideális esetben az első kezelést követő 3-5 héten belül kerül sor, még azelőtt, hogy a kikelő állatok elérnék az ivarérettséget (ami 20-60 napon belül következik be), ezzel megakadályozva egy újabb ciklus elindulását. Kivételes (rendkívül fertőzött vagy nehezen kezelhető) eseteket nem számítva a második irtással valamennyi ágyi poloska elpusztítható és teljes mentesség érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyipoloskairtasbp.blog.hu/api/trackback/id/tr4216223316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

utólagos falszigetelés székesfehérvár verblender, ziegel riemchen alte ziegel keresőmarketing ügynökség rovarirtás fogorvos keresőmarketing budapest