ágyi poloska irtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

ÁGYI POLOSKAIRTÁS

2020. október 01. - Videókártya olcsón

Az ágyi poloskairtás bonyolult, komplex tevékenység, ez biológiája és a nehézkes irtása miatt van. A hatékony és gyors elpusztításukra, kombinált védekezési módszereket szoktunk javasolni ügyfeleink részére, mert ez az eljárás bizonyult a leghatékonyabbnak ellenük. Ez első lépésben rovarirtó permetezést jelent mellyel tartós méregmezőket hozunk létre. Második lépésben füstképzést, hideg köd képzést, légtérkezelést alkalmazunk. Ezt mindig az egészségügyi gázmester határozza meg, mikor melyik használata az alkalmasabb az adott helyszínen. Az ágyi poloskairtás egy alkalmat jelent, mert itt egyszerre hat a rovarirtó permet és a légtérkezelő szer.

REGGELRE PIROS VISZKETŐ CSÍPÉSEK
JELENTEK MEG A BŐRÉN?

ágyi poloska csípés
ágyi poloska csípése
ágyi poloska csípés
ágyi poloska csípése
ágyi poloska viszkető csípése
ágyi poloska viszkető csípése
ágyi poloska csípés a bőrön
ágyi poloskák a bőrön

LEHETSÉGES HOGY ÁGYI POLOSKA CSÍPÉSE!
KÉRJE SZAKEMBER SEGÍTSÉGÉT!

ágyi poloska
ágyi poloska
ágyi poloska
ágyi poloska

Az elszegényedő városokban az ágyi poloska veszélye egyre jobban fenyeget. Éjszakai rovar akkor aktív amikor az emberek alszanak. Egy nőstény élete folyamán 4000 ivadékot hozhat világra. Napi 2-5 petével számolhatunk átlagban. Táplálékuk emberi vér 8 naponta szükséges az ágyi poloskának a vérszívás. A vedlésükhöz szükséges vér szívása. Néhány esetben a háziállatokra is átterjedhetnek általában baromfira. Legszívesebb az ágy fejtámlánál vagy az ágy repedéseiben tartózkodik napközben. Jelenlétükre legtöbbször a csípésekből az ágyneműn a vérfoltokból valamint a levedlett lárvabőr és jellegzetes ürülékükből következtethető. Az esetek nagy többségében passzív úton behurcolással terjed használt bútorral vagy képekkel. A fűtési rendszereken viszont aktív úton is bekerülhet lakásunkba. Hosszabb távon ártalma nagyon leronthatja az élet minőséget.

Ágyi poloska: 4-8 mm hosszú, rozsdabarna színű, szárnyatlan, szipókás rovar. Vérszívó ektoparazita. Címerpajzs alakú. Térdes csápja van és csökevényes szeme. Szipókáját amikor nem használja a hasára hajtja. Lábain karmok és tapadókorongok találhatók. Torán jellegzetes szagú váladékot termelő bűzmirigy van. Jellegzetessége még a nyakpajzs.

Kifejléssel fejlődik.


ágyi poloska fejlődése
az ágyi poloska kifejlődése

A nőstény élete folyamán (1-2 év) naponta 2-3 petét rak, melyeket búvóhelye talapzatára ragaszt.


ágyi poloska peték
poloska peték

A petékből a lárvák 10 nap alatt kelnek ki és öt vedlés után válnak ivaréretté.


ágyi poloska
ágyi poloska

Fénykerülő. Nappal hasadékokban, repedésekben, keskeny résekben, sötét, huzat- és zajmentes helyeken húzódik meg, ahol olyan mélyen tartózkodik, hogy háta és hasa is a rejtekhely falával érintkezzen. Búvóhelyei rendkívül változatosak: képkeretek, függönytartók, csillárok felfüggesztési helyeinél, ablakkeret, falrések, de ágyrepedésekben és kárpitozott bútorok hézagaiban is elrejtőzhet.


ágyi poloska kifejlett imágója
ágyi poloska kifejlett imágója

Legszívesebben embervérrel táplálkozik. Melegben másodnaponként, hűvösebb időben hetenként szív vért, ami 5-10 percig eltart. Leggyakrabban a nyak-, boka- és csuklótájékon szív vért. Természete egy adott helyhez köti és amennyiben táplálkozási lehetősége, rejtett életmódja zavartalan, azt nem szívesen hagyja el.


ágyi poloska csípése
ágyi poloska fájdalmas csípése

Döntően passzív módon terjed, leggyakrabban különféle használati tárgyakkal (pl. bútorral, képpel stb.) Központi fűtéses lakóházon belül a szomszédos lakásokba a csövek áttörési helyein keresztül aktív módon is bekerülhet.

Védekezés:
Célja a teljes kiirtás, a helyiség mentesítése.

Irtás:Offenzív kezelés kell. Domináns módszer a permetezés, tartós méregmező létesítése, mely hidegköd-képzéssel (kiűzéssel) kombinálható. Szakember alkalmilag füstképző patront és ULV- eljárást is alkalmazhat.

Poloskairtás házilag:Egyéni védekezésre a felületkezelő aeroszol palack, a rovarirtó permet és a porozás alkalmazható. A biológiai módszerek közül a táplálék megvonása lehet célravezető.Poloskairtás otthon:A háztartások esetén a legjobb módszer a gőzzel történő poloskairtás. Nagy előnye, hogy irtószermentes és a petékre is rendkívül hatékony eljárás. Fontos rendszeres megismételni, addig amíg a fertőzöttség jelen van.Megelőzés:Elszaporodását kizárólag a permetezéssel létesített tartós méregmező létesítése akadályozza meg.Speciális előírások:Megtelepedésének és elszaporodásának megelőzése érdekében évente legalább két alkalommal vegyszeres kezelést (permetezést) kell végezni a szállodákban, üdülőkben, diákotthonokban, munkás- és tömegszállásokon, valamint minden olyan helyen, ahol a lakók gyakran cserélődnek.Használt textíliát, bútort, képet stb. csak rovarmentes állapotban szabad eladni.

Ágyi poloska írtás utáni takarítás:
A poloska irtás után 3 napig egyáltalán nem javasolt takarítani, ennek az az oka, hogy az irtószerek teljes rögzülési ideje 72 óra. Maximum söpörni, esetleg porszívózni lehet ha szükséges. Ha porszívózás mellett döntünk fontos, hogy minden esetben a munka végeztével a porzsák kidobása vagy más módon történő ürítése. Poloskairtás után soha ne tegyük vissza a porszívót úgy, hogy nincs a porzsák kitakarítva! Irtás után mindig cseréljük az ágyneműk huzatát és a lepedőt tisztára a használatba vétel előtt.

Az első komoly vizes takarítás a kezelést követően 14 nap múlva javasoljuk. Kérem mindenki legyen türelemmel az ágyi poloska irtás utáni takarítással. Megéri!

Ágyi poloskairtás után:
A lakásba lépést követően kereszthuzattal történő szellőztetést kell végezni minden poloska irtás után. Ha nincs lehetőség huzattal szellőztetni az ablakok kinyitása után 15-20 percig hagyjuk el a lakást, hogy a levegő teljesen kicserélődjön a szobákban.
A kárpitozott bútorokat 2-3 napig csak lepedővel vagy fürdő törölközővel letakart állapotban szabad csak használni, mert egyes rovarirtó szerek irritálhatják a bőrt vagy a légutakat.

Ágyi poloska írtás hővel:
A magas hőmérséklet péládul gőzzel önmagában rovarölő hatású. A nagyon magas hőmérséklet a gőztisztítóval végzett poloskairtás abban az esetben hatásos ha minden fészkelési és búvóhelyét feltérképezi a szakember. Ez Amerikában már évtizedek óta bevett eljárás, de ott az egész házat feltudják fűteni 50 fok fölé.

A biopoloskairtás vagy vegyszermentes poloskairtás kizárólag magashőmérskleten történő eljárással lehetséges. Házilagos végzése mégsem ajánlott, főleg irtószerrel végzett ágyi poloskairtás utáni alkalmazása csökkenti az alkalmazott rovarirtó szerek hatékonyságát.

Poloskairtás gázzal:
A poloskairtásra nem lehet gázt felhasználni a 70-es évek óta. Olyan eljárás mint a gázosítás nem is lenne hatékony, mert nem rendelkezik hatástartósságal. A modern eljárások sokkal hatékonyabbak mint valamikor a gázosítás volt a poloskairtásban.

Ágyi poloska csapda:
Ágyi poloskacsapda házilag is könnyen készíthető vastagabb hullámkarton segítségével. Létezik speciálisan ágyi poloska csapda ami szakemberek részére hozzáférhető.
A csapdát a fekhely és a fal közé helyezve néhány nap alatt számunkra is látható ha az ágyi poloska megjelent a környezetünkben.

Bio poloskairtás:
A biopoloskairtás a rovarirtószerek nélküli ágyi poloskairtást jelenti. A kezelés olyan esetben javasolt amikor másik módozat szóba sem jöhet. A vegyszeres poloskairtás már több mint 100 éves hagyománnyal rendelkezik hazánkban míg a biopoloskairtás 1-2 éve elérhető. Érdemes tájékozodni a szolgáltatás hatékonyságával kapcsolatosan még az írtás előtt.

Poloska irtó szer:
A szabadforgalomban hozzáférhető poloska irtó szerek használat csak nagyon nagy mennyiség felhasználása esetén lehet hatásos. Inkább hívjznj szakembert a poloskairtás szakszerű elvégzése érdekében. Mi ugyan is nem rendelkezünk azzal az egyéb ismerettel amiből a szakember vizsgát tett, ezért próbálkozásunk a kiirtásukra csak oroszrulett. A poloskairtás látszólag könnyű tevékenység, pedig ha az lenne azt hiszem mindenki abból élne. A hatékony poloskairtó szerek a szabadforgalomban nem kaphatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyipoloskairtasbp.blog.hu/api/trackback/id/tr2116223312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

utólagos falszigetelés székesfehérvár verblender, ziegel riemchen alte ziegel keresőmarketing ügynökség rovarirtás fogorvos keresőmarketing budapest