ágyi poloska irtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

Ágyi poloska irtás és csótányirtás

ÁGYI POLOSKA: MIT NE TEGYEN

2020. október 01. - Videókártya olcsón

Bár mindig azt kérdezik tőlünk, hogy mit csináljanak az ágyi poloskákkal, most mégis azzal fogunk foglalkozni, hogy mit ne tegyen. Az ágyi poloskával való első találkozáskor ugyanis számtalan hibát szoktak elkövetni az áldozatok. Sokat saját kút főből szedik, sokat az interneten olvasnak össze. A baj velük, hogy ezek legtöbbször rossz irányba visznek. Csak látszat szintjén fognak segíteni, de valójában nehezíteni fogják a tőlük való megszabadulást.

 

A legtöbben még sosem találkoztak ágyi poloskával, így persze természetes, hogy mindent ami könnyít a helyzeten, kipróbálnak.

 

Pedig nem mindent szabad. Még akkor sem, ha nehéz lesz megállni a dolgot.

 

 

Mit ne tegyen, ha ágyi poloskája van:

 

 

VEGYSZERMENTES POLOSKAIRTÓ GÉP BÉRELHETŐ Ha szeretne megszabadulni az ágyi poloskáktól, de nem akar idegent látni a lakásában, miközben a hálószobájában a holmiai között permetez, akkor béreljen tőlünk vegyszermentes poloskairtó gépet, amihez nemcsak egy több órás, teljes körű videós útmutatót kap, de számos extrát is a bérlés mellé. Tovább a poloskairtó géphez>>

 

  1. Ne szedje szét az ágyát:

A legelső reakció, hogy az ember ágyi poloska esetén szétkapja az ágyat, hogy felkutassa őket. “Ágyi poloska, akkor biztos az ágyban van.” Ez csak kis részben igaz. Ugyanis máshol is ott vannak. Azzal, hogy az ágyat szétszedi semmit nem fog javítani a helyzetén. Ellenkezőleg.

 

Ahogy elkezdi majd szétkapni az ágyat, úgy a poloskák is elkezdenek arrébb menekülni. Míg eddig “kiszámíthatóan”, és koncentráltan ott voltak az ágy környékén, azzal, hogy ön szétszedi a rejtekhelyeit, széjjel fogja őket kergetni a szobába. És biztosan nem ezt akarja. Persze fog találni példányokat, és ki fog írtani belőlük valamennyit, de az egésznek kevesebb lesz a haszna, mint a hátránya.

 

  1. Ne rendezze át a szobát:

Ne húzza át az ágyat a szoba egyik végéből a másikba, mert sajnos ez sem segít. Ezzel csak vándorlásra ösztönzi a poloskákat, akik bizony menni fognak ön után már a következő éjszaka is akár. Szóval a hatás ellentétes lesz. Megint csak azt fogja elérni sajnos, hogy a szobában jobban szétterjed az ágyi poloska.

 

Lesz talán 1 csípésmentes éjszakája, mert bizony hamar önre fognak találni.

 

  1. Ne pakolja ki az ágyneműt, és a szekrényt:

Teljesen megértjük, hogy az első reakció mindig az, hogy kutassuk fel az ágyi poloskát. De laikusként ezt egyáltalán nem szabad megtenni. A peték, és a belőlük kikelt nimfa 1-es fejlődési szakaszban lévő poloskák olyan apróak (0,5-0,8 mm), hogy lehetetlen őket észrevenni. Ugyanakkor a poloskák hihetetlen jól tudnak rejtőzködni. Hiszen évtizedek óta így élnek.

 

Nem szabad az ágyneműt, és a szekrényt kipakolni, és arra gondolni, hogy felkutatja őket, de még csak elzsákolni sem érdemes a dolgokat előre. Bár a szakirodalom szerint 6 hónap alatt elpusztulnak a poloskák, újabb hírek szerint ez már 9-12 hónap is lehet. De nem pusztulnak el 1-2 nap alatt a kisebb példányok sem. Sőt, saját laborunkban a kikelt nimfák is hónapokig életben maradtak.

 

Az elzsákolás, kipakolás ha rosszul van csinálva, csak oda, hogy a szobában, lakásban minden potenciálisan poloskafertőzött legyen. Az ágyneműtartóban lévő dolgok elzsákolását nagyon nagy körültekintéssel kell végezni. Egy sima szemeteszsák biztosan nem lesz jó, mert könnyedén kiszakadhat. Egy erős sittes zsák már jobb, de tudni kell légmentesen lezárni. A vákumos zsákok a legjobbak bár ezek drágák. A kipakoláskor a megfogott dolgokat nem szabad nézegetni, rázogatni, csak közvetlenül a zsákba tenni.

 

Sajnos nagyon sokan rosszul csinálják a zsákolást, nem kellő körültekintéssel. Az elzsákolt dolgokat pedig vagy félre kell tenni jó fél évre, vagy ha azok textilek, akkor mehetnek a mosásba, de csak óvatosan.

 

Kizárólag zsúfolt lakás esetén szabad zsákolni, és bútorokat, holmikat mozgatni, de csak akkor, ha az erről szóló cikket is elolvasta.

 

  1. Ne dobja ki a bútort:

Ne kezdje azzal, hogy csinál magának egy több 100.000 Ft-os kárt, és kidobja a bútorokat. A bútorokon kívül még számos olyan búvóhely van egy szobában az ágy körül, ahol meghúzódhatnak, és amit képtelenség lenne kidobni. PL: Konnektor rése, parketta repedései, falrészek, falon lévő furatlyukak. Ezzel nem fog megszűnni a poloska.

 

Ha ki akarja dobni a bútorokat, akkor ne azért tegye, mert poloskája van, hanem mert le akarja cserélni. Viszont poloskával fertőzött bútort végighordani a lakáson elég veszélyes. A lakás egyéb helyiségeit fertőzhetjük meg vele.

 

  1. Ne költözzön ki a lakásból, szobából:

A gondolat, hogy olyan ágyban kell aludni, amit ágyi poloskák vesznek körül, akik alig várják az estét, valóban rémes. Ha ön kiköltözik a szobából, néhány nap után a poloskák is követni fogják, és mivel ha nincsenek ember közelében, nem tájékozódnak valami jól, így a lakásba csak szanaszét fognak vándorolni.

 

Biztosan lesz 2-3 éjszakája, amikor nem fogják önt csípni, de emiatt később nehezebb is lesz őket kiirtani.

 

“EGY SZÓVAL NEM CSINÁLHATOK SEMMIT?!”

 

Nem egészen, de a fentiek közül semmit nem érdemes kipróbálni. Mert csak látszatmegoldások. Ha penészedik a fal nem elég csak egy képet odatenni. Persze a penészfolt nem fog látszani, de alatta csak növekedni fog a gond. A poloskák ellen semmi vigyük-oda, tegyük-ide, vigyük-át dolgok nem működnek.

 

Tegye fel magának a kérdést: Mindenképpen szakemberrel, vagy mindenképpen házilag?

 

Ha nem követi el a fenti hibákat, nem zsúfolt a lakása, akkor már egy egyszeri szakemberrel végzett poloskairtás is többet segíthet, mint a házi megoldások.

 

Ha mindenképpen házilag szeretne megszabadulni tőlük, sajnos fel kell, hogy készítsem önt arra, hogy ez nem lesz egyszerű. Mielőtt bármihez is kezdene, feltétlenül szerezzen be Protect-B ágyi poloska irtót (450ml). Kb. 2200-2800 Ft belőle egy üveg. De 1 db még semmit sem ér. Legalább 6-7 db-ra szüksége lesz. (Komoly, a legtöbben már ott elrontják, hogy 1-2 db-bal próbálkoznak.) Mivel ennyi vélhetően egyik boltban sem lesz kint a polcon, először ne vegyen csak 3-4 flakonnal. Kezdje el velük az irtást, mert könnyen lehet, hogy a felénél már fel fogja adni a dolgot, és akkor nem ment el feleslegesen a pénze. Néhány db zsákra is szüksége lesz.

 

Kezdje el koradélelőtt (még világosban), lépésről lépésre cm-ről cm-re lekezelni a szobát, különös tekintettel az ágy környékére.

Fújja le a szegőket, a falon lévő képeket szedje le, fúja át a keretet, a furat lyukat, szedje le a konnektort, és fújja körbe, de előtte áramtalanítson. Vizsgálja meg a konnektor belsejét is, porszívózza azt át. Ahogyan magát a konnektort is. Az ágyon lévő paplant-párnát zsákolja el, és a fürdőkádban húzza le a huzatot, és azonnal mossa ki. Magával a paplannal, párnával nincs teendője. Kezelje le a matracot, és mindent ami az ágy körül van, és lehetségesen elbőjhattak benne.

 

Tegye fel magának a kérdést? Ha én akkora lennék mint egy poloska, és el akarnék bújni valahol az ágy körül, hová bújnék? Mert ezeket mind kel kell kezelni.

 

Az ágyat is kezdje el szétszedni, de előtte alaposan fúja át az illesztéseit, és azokat a részeket, ahol a kárpit hozzá van erősítve az ágyhoz. Az ágyat állítsa az oldalára, és az alját is kezelje le. Ez eddig 3-4 flakonjába, és 1-2 órájába kerülhetett. Az apró dolgok (éjjeliszekrény, ágy melletti kis szekrény) további kezelésével további 2-3 flakon és 1-2 óra fog elmenni.

 

Amit eddig elzsákolt, azt légmentesen zárja le. Fontos, hogy külön zsákolja azokat, amiket esetleg nélkülözni tud 1 évig, külön amiket ki tud mosni. Kisebb, de annál fontosabb eszközöket a mély fagyasztóba is berakhat 1 napra, persze ha az kibírja. A zsákolás során semmit ne rázogasson. Mindent egyenest a neki kikészített zsákba rakjon bele.

 

Ezt a műveletet még egyszer úgy 2 hét múlva ismét meg kell tenni. Addig is pedig lefekvéskor az ágyak környékét (szegőléc, ágyak lábai) érdemes a kezelések után 2-3 napon át lekezelni. Összességében nagyon sok munkaóra, és kb. 10 db flakon Protect-B rovarirtóra biztosan szükség lesz.

 

(Ha galériája, lambériája van, vagy zsúfoltabb a szobája az átlagosnál, akkor mindez lényegesen több idő lesz.)

 

Tudom, hogy ez nem tűnik egyszerűnek, egyáltalán nem is az. Az ágyi poloska kiirtása a szakembereknek is nehéz, akik mögött sokkal jobb irtószerek, és sokkal nagyobb tapasztalat van, így a házilag laikusként végzett poloskairtás természetes, hogy nagyon nagyon nehéz, és az eredmény is kétséges.

 

Hogyan élje túl az éjszakákat!

 

Fent már említettük, hogy az ágyi poloskák elleni harcban nem szabad a szobát elhagyni, és bizony velük kell éjszakázni (nem segít a lámpafény), ha gyorsan és eredményesen meg akar tőlük szabadulni. Viszont nem mondtuk azt, hogy nem védheti magát a csípésektől. Az ágyak lábaira kétoldalas ragasztóval ragadós csapdát állíthat a poloskáknak. Az ágyak környékét (szegő) esténként Protect-B rovarirtóval lekezelheti. Ha az ágy teljesen a falra van tolva, akkor persze 2-3 cm-re errébb húzhatja azt. Az üvegen nem tudnak függőlegesen mászni az ágyi poloskák, ezért ha lábakon álló ágya van, megteheti, hogy (törésbiztos) befőttesüveg rakja az ágy lábait.

 

A lelógó paplan sajnos hidat jelent a poloskáknak, így télen nehezebb elérni, hogy ne jöjjenek fel a poloskák. A hálózsák tehát nem is egy olyan hülye gondolat.

 

A legjobb, ha a családból egy férfi vállalja magára az áldozat szerepét, őket ugyanis kevésbé szeretik a vastagabb bőrük, és szőrős testük végett. A poloskáknak bőven elég egy áldozat, a többiek már kimenekülhetnek a szobából estére.

 

Az ágyi poloskákkal együtt élni, és megszabadulni tőlük tehát nem könnyű. Azzal, hogy az ember házilag próbál javítani a helyzetén sajnos sokat árthat, ha azt nem kellő megalapozottsággal, és körültekintéssel teszi. Ha bármi kérdés lenne, állunk rendelkezésre. Itt fel lehet őket tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyipoloskairtasbp.blog.hu/api/trackback/id/tr9616223306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

utólagos falszigetelés székesfehérvár verblender, ziegel riemchen alte ziegel keresőmarketing ügynökség rovarirtás fogorvos keresőmarketing budapest